Politika zasebnosti

V podjetju Instashop, Gregor Mihelič s.p., Zavoda 18, 1317 Sodražica (v nadaljevanju ponudnik) spoštujemo zasebnost naših kupcev in obiskovalcev naših spletnih strani (v nadaljevanju uporabnik), zato z osebnimi podatki ravnamo skrbno in odgovorno.

Podatke shranjujemo in obdelujemo v skladu s predpisi, ki veljajo v Republiki Sloveniji in Evropski Uniji:
• Uredba EU 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR),
• Konvencije Sveta Evrope: ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189,
• Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07),
• Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15).

Z uporabo spletne strani potrjujete, da sprejemate in soglašate s celotno vsebino te politike zasebnosti!

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo le kadar nam to omogočite oz. v to privolite, to je: ob naročilu izdelkov ali storitev, ob brskanju in registraciji na naši strani, ob naročilu na prejemanje e-novic, sodelovanju v nagradnih igrah, ipd., ter kadar za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali imamo za obdelavo zakonit interes.

RABA OSEBNIH PODATKOV ZA NAMENE NAKUPA

V primeru nakupa je zagotovitev osebnih podatkov obveznost, ki je potrebna za sklenitev in izvajanje pogodbe s ponudnikom, zato morate zagotoviti potrebne osebne podatke. V nasprotnem primeru z našim podjetjem ne morete skleniti pogodbe in tako vam ne moremo dobaviti želenih izdelkov oz. izvesti želenih storitev.
Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve vašega naročila in za z naročilom povezano potrebno komunikacijo ter skladno z nameni, za katere ste podali vaše soglasje.

Za potrebe opravljanja ponujenih storitev zbiramo, obdelujemo in shranjujemo naslednje vaše osebne podatke:
• ime in priimek,
• naslove za dostavo,
• podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba),
• davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba),
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
• geslo v šifrirani obliki,
• kontaktno telefonsko številko,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini,
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

V primeru spletnega plačila storitev vam zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos osebnih podatkov se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel osebne podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

RABA OSEBNIH PODATKOV ZA NAMENE NEPOSREDNEGA TRŽENJA

Z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglašate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabimo tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporabljamo (predvsem preko elektronske pošte) ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo. Na ta način namreč poskrbimo, da ste obveščeni o naših aktualnih ponudbah oz. zgolj o izdelkih, ki ustrezajo vašim željam.

Soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte izrecno podate ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijavite se na e-novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte ne boste deležni.

RABA PIŠKOTKOV IN IP NASLOVOV

Vaše osebne podatke zbiramo tudi ob obisku naše spletne strani, prek t. i. piškotov, in sicer z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja in beleženja števila obiskovalcev spletne strani. Za potrebe varnosti spletne strani zbiramo tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopate do spletne trgovine.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki se za čas vašega obiska shranijo v napravo, s katero dostopate do naše spletnega strani. Uporaba spletne strani je s piškotki preprostejša, saj shranijo podatke o vašem brskanju, prikažejo lokalno vsebino ter omogočajo, da ustvarite uporabniški račun in shranite vaše nastavitve.

Obvezni piškotki so ključnega pomena za spletno poslovanje in brez njih naša spletna stran ne bi delovala kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo. Brez njih funkcije spletnega poslovanja kot so dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila ipd. ne bi delovale.

Analitični piškotki so denimo piškotki zunanje storitve Google Analytics, ki nam omogočajo, da spremljamo statistike obiska in izboljšujemo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Piškotki za družbena omrežja kot je Facebook pa vam omogočajo deljenje vsebine spletne strani na družbenih omrežjih. Shranjevanje teh piškotkov je pod vašim popolnim nadzorom, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Piškotke potrdite bodisi z klikom na gumb, ki se prikaže v obvestilu o piškotkih ali z aktivnim brskanjem po spletni strani, s katerim nadaljujete po izpisu obvestila o piškotkih. Če piškotke onemogočite se lahko zgodi, da nekatere funkcije spletne strani ne bodo na voljo.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Pridobljene osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah in za različne namene. Če obiščete našo spletno stran in sprejmete piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za beleženje števila obiskovalcev in izboljšavo naših storitev. V kolikor ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcij. Kadar pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabimo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

VAROVANJE ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV

Skladno z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov se zavezujemo k varovanju vaših osebnih podatkov. Pod nobenim pogojem brez vašega izrecnega dovoljenja osebnih in drugih podatkov ne posedujemo tretjim osebam. Z izjemo, ko bi to od nas zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika. Za varnost vaših osebnih podatkov skrbimo z različnimi ukrepi in informacijski mehanizmi, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani in varen prenos podatkov.

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene. Za zagotavljanje plačil, dostave in podobno vaše osebne podatke delimo z našimi pogodbenimi partnerji kot so upravljalci plačilnih sistemov, dostavne službe, računovodski servis, ponudniki pravnega svetovanja, naši dobavitelji. Na podlagi vašega soglasja lahko za namene neposrednega trženja vaše osebne podatke delimo tudi s ponudniki obdelave podatkov in analitike ter oglaševalskimi in družbenimi omrežji kot sta Google in Facebook. Pri tem naj poudarimo, da so tudi omenjeni partnerji zavezani enakemu spoštovanju predpisov iz Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).  

PRAVICE UPORABNIKA

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate uporabniki naše spletne strani tudi pravice, ki vam omogočajo, da zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave in izbris osebnih podatkov. Lahko podate tudi ugovor k obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami ali zahtevate prenos podatkov k drugemu ponudniku.

Privolitev v obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekličete s pisno zahtevo poslano na elektronski naslov info@instashop.si ali po navadni pošti na naslov Instashop, Gregor Mihelič s.p., Zavoda 18, 1317 Sodražica. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Uporabniki imate tudi pravico do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

DODATNA POJASNILA

V kolikor imate vprašanja, težave ali pripombe glede naše politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@instashop.si.

Posodobljeno, 17. 1. 2024

Shopping Cart