SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine www.woodee.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.woodee.si upravlja podjetje InstaShop, Gregor Mihelič s.p., Zavoda 18, 1317 Sodražica (v nadaljevanju ponudnik). Vpis v register: AJPES, izpostava Ljubljana, 10. 6. 2016.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.woodee.si, pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Potrošnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR. V ceni so vključeni morebitni davki. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji ali naročilu navesti tudi svojo davčno številko. Popusti se ne seštevajo. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov na spletu. Lastnosti artiklov, cene in dobavni roki se lahko spreminjajo. Ponudnik se  zavezuje, da bo o vsaki spremembi pravočasno obvestil potrošnika ter mu omogočil spremembo ali preklic naročila.

Naročilo

Naročanje poteka preko spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroča med izdelki, ki so na voljo v spletni trgovini. Potrošnik lahko izdelek naroči tudi po e-pošti info@woodee.si.

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku, ko potrošnik na dani e-naslov prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto ali v primeru naročila po e-pošti, ko potrošnik prejme povratno potrditveno sporočilo.

O morebitni spremembi ali preklicu naročila mora potrošnik ponudnika obvestiti po e-pošti na naslov info@woodee.si, pri tem mora navesti številko nakupa iz elektronskega sporočila o oddaji naročila.

Ponudnik hrani besedilo pogodbe v elektronski obliki na strežniku in ga lahko ponovno posreduje potrošniku, v koliko ta to zahteva.

Izdaja računa

Ponudnik je kupcu dolžan izstaviti račun, ki ga bodisi priloži dobavljenim izdelkom bodisi pošlje v pdf formatu na elektronski naslov. V primeru osebnega prevzema izdelkov prejme kupec natisnjen račun ob prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Tehnični postopek za sklenitev pogodbe

Potrošnik na spletni strani izbere artikel s klikom na gumb “dodaj v košarico”. V košarici lahko preveri in spremeni naročilo. V nadaljevanju postopka naročila vnese podatke za izdajo računa, naslov za dostavo in izbere način plačila. S klikom na gumb “zaključi nakup” zaključi naročilo. Po e-pošti prejme potrditveno sporočilo s vsemi podrobnostmi naročila.

Potrošniku je pred končno oddajo naročila omogočen pregled celotne vsebine naročila, vključno s ceno, količino, barvo in drugimi lastnostmi blaga. Prav tako je potrošniku pred končno oddajo naročila omogočena sprememba podatkov o naročilu. Po zaključku naročila lahko potrošnik morebitne spremembe sporoči po e-pošti na info@woodee.si in prodajalec jih bo upošteval, v kolikor so sporočene pred odpremo naročila.

Rok dobave in dostava

Rok dobave naročenega blaga je običajno 3-10 delovnih dni. Za ponudnika naročila dostavljata pogodbena partnerja Pošta Slovenije in GLS, ki večino paketov na območju Slovenije dostavita že naslednji delovni dan po odpremi.

Cena dostave paketov s Pošto Slovenije ali GLS je prikazana v košarici ob zaključku naročila. Osebni prevzem na sedežu podjetja je brezplačen.

Načini plačila

V spletni trgovini so omogočeni naslednji načini plačila:

  • preko sistema PAY PAL,
  • s kreditno kartico (preko sistema Stripe),
  • po predračunu (prejmete ga po e-pošti),
  • po povzetju z bančno kartico (omogoča GLS),
  • po povzetju z gotovino ob prevzemu (omogoča Pošta Slovenije in GLS),
  • z gotovino ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja
  • z mobilno denarnico VALÚ.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za takšno odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema blaga.

Odstop od pogodbe je potrošnik dolžan sporočiti na e-naslov ponudnika: info@woodee.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeto blago vrne na naslov ponudnika: Zavoda 18, 1317 Sodražica, Slovenija.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po navodilih potrošnika oziroma je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Reklamacije in  vračilo blaga

Potrošnik lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v 14 dneh ob datuma prevzema blaga po e-pošti na naslov info@woodee.si.

Blago je možno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Strošek vračila blaga nosi potrošnik sam.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Blago mora biti poslano v originalni embalaži.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila potrošniku izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

Vse ostale ugovore, pripombe, zahtevke in izjave ali morebitne pohvale lahko potrošnik pošlje na e-naslov info@woodee.si.

Pritožbe in spori

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in morebitne spore reševati sporazumno.

V primeru težav se potrošnik s ponudnikom lahko poveže preko elektronske pošte info@woodee.si.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje InstaShop, Gregor Mihelič s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1.

Z registracijo, oddajo naročila ali povpraševanja na spletni strani www.woodee.si potrošnik dovoljuje, da ponudnik z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje.

Potrošnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Avtorske pravice

Spletno mesto www.woodee.si je v lasti podjetja InstaShop, Gregor Mihelič s.p. Vse pravice so pridržane. Posredovanje informacij in gradiva s spletnih strani je dovoljeno samo s pisno odobritvijo podjetja. Vse slike na spletni strani www.woodee.si so simbolične.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Želimo vam veliko prijetnih in ugodnih nakupov!

Posodobljeno, 17. 1. 2024.

Kontakt

InstaShop Gregor Mihelič s.p.
Zavoda 18
1317 Sodražica

068 927 424
info@woodee.si

Shopping Cart