ZAKAJ POTREBUJETE PIKLERJEV TRIKOTNIK?

Pikler trikotnik je notranje igralo, ki zadnja leta pridobiva na popularnosti med starši. Poglejmo, zakaj se o tem igralu vedno več govori, kakšne so prednosti njegove uporabe za otroke in zakaj je smiselno, da ga kupite svojemu otroku.

Lesena igrača Pikler

Naši otroci se gibljejo manj

Današnji otroci imajo nekoliko drugačno otroštvo kot smo ga imeli njihovi starši. Na voljo imajo veliko več različnih igrač, vodenih aktivnosti in sodobnih tehnologij. Hkrati imajo manj časa za prosto igro in manj priložnosti za svobodno gibanje. Zdravniki in pedagogi že opažajo razvojne zaostanke na področju gibanja in motorike. Ti zaostanki so povezani s sodobnim življenjskim slogom, ki ga zaznamuje manj gibanja in sedenje pred raznimi zasloni. Zato je zelo pomembno, da starši otrokom pripravimo spodbudno okolje in ponudimo orodja, ki spodbujajo naravno gibanje. Pikler trikotnik otrokom ponuja prostor za gibalno igro, preko katere razvijajo motorične sposobnosti, hkrati pa krepijo tudi svojo samopodobo in občutek lastne uspešnosti.

Gibanje v predšolskem obdobju je ključno

Gibanje je izjemnega pomena za celostni razvoj otroka, saj vpliva ne le na telesni, ampak tudi na kognitivni, čustveni in socialni razvoj. Za gibanje je namreč potrebno usklajeno delovanje možganov, živcev in mišic. Otroci v obdobju do šestega leta potrebujejo veliko vaj gibanja in ravnotežja, saj se v tem obdobju vzpostavljajo pomembne možganske povezave, ki jih imenujemo sinapse. Več kot se otrok giblje, tem večje število sinaptičnih povezav razvije – to pa pomembno vpliva na njegov kasnejši razvoj kognitivnih sposobnosti.

Pikler trikotnik spodbuja naravni gibalni razvoj

Pikler trikotnik s svojimi izzivi spodbuja naravno gibanje in razvoj sinaptičnih povezav. S pomočjo Pikler trikotnika otroci vadijo, kako se gibati – kako se postaviti na noge, stati, se premikati, ujeti ravnotežje in ga obdržati, plezati, preplezati, doseči vrh in nenazadnje tudi kako pasti. Vsak vzpon je nov izziv, ki krepi otrokovo motoriko in ob dosežku tudi samopodobo. Pikler trikotnik omogoča varen prostor za plezanje v notranjih prostorih, kar je še posebno dobrodošlo v hladnejšem delu leta, ko imamo manj priložnosti za gibanje na prostem.

Morda boste presenečeni, da je Pikler trikotnik v določenih pedagoških pristopih že dolgo uveljavljen razvojni pripomoček, ki pri nas šele sedaj pridobiva na popularnosti. Zasnoval ga je Pikler Inštitut po pedagoških načelih dr. Emmi Pikler. Madžarska pediatrinja je že pred več desetletji razvila svoj pedagoški pristop, ki temelji na spoštljivem odnosu med odraslim in otrokom, poudarja trenutke ljubeče nege, naraven gibalni razvoj, svobodno gibanje in nemoteno otroško igro.

Pikler trikotnik raste z otrokom

Ni veliko igrač za katere bi lahko rekli, da se lahko otroci z njimi igrajo tako dolgo in na tako različne načine. Pikler trikotnik namreč raste z vašim otrokom in je uporaben celotno predšolsko obdobje. Sprva  ga lahko uporabljamo kot oporo pri učenju postavljanja na noge, malčki se že lotijo plezanja gor in dol, nenazadnje pa tudi čez. Ko je plezanje usvojeno lahko trikotnik dopolnimo s toboganom in desko z oprimki za plezanje. Otroci ga obožujejo tudi za domišljijsko igro, z eno odejo ga namreč hitro spremenimo v šotor in še mnogo drugega kar zmore otroška domišljija. Z nakupom Pikler trikotnika ne investirate le v igračo, temveč v dolgoročni razvoj in dobro počutje vašega otroka.

Izberite naš Pikler trikotnik Veno

  • Kvalitetna izdelava

Zaupajte tradiciji in izkušnjam lokalnih rokodelcev, ki so zavezani k zagotavljanju najvišje kakovosti. Pikler trikotnik Veno je izdelan po potrebnih standardih in s posebno pozornostjo do detajlov. Kombinacija masivnega bukovega lesa in vezane plošče zagotavlja, da vam bo služil vse dokler ga bo vaš otrok potreboval.

  • Slovensko poreklo

Z nakupom Pikler trikotnika Veno ne boste razveselili le svojega otroka, temveč tudi podprli slovensko družinsko podjetje in naše lokalno okolje. Izdelek je plod slovenskega rokodelstva, ki je poznano po svoji tradiciji in kakovosti. Izberite izdelek, ki nosi zgodbo in dediščino naše skupnosti ter prispevajte k ohranjanju slovenske obrtniške tradicije.

  • Dostopna cena

Kljub kakovostni izdelavi in uporabi najboljših materialov si prizadevamo, da je izdelek kolikor je le mogoče cenovno dostopen večini staršev. Če upoštevate, da bo izdelek vašemu otroku omogočil večletno igralno doživetje ter spodbujal njegov celostni razvoj, potem odločitev za nakup ne bi smela biti težka.

Shopping Cart