Čudovita in preprosta božična dekoracija

Spet je tu najlepši del leta, čas ki ga najraje preživimo v družbi naših najdražjih, ob spremljavi božičnih popevk in mikavnem vonju dobrot iz domače kuhinje. Čarobni december, ko domove radi odenemo v bleščeče lučke in drugo božično dekoracijo.

Da ustvarimo praznično vzdušje, pravzaprav ne potrebujemo veliko – malo pobrskamo po omarah in se odpravimo do bližnjega gozda. Ko načrtujemo, kakšna božična dekoracija nam bo polepšala praznični čas, ne pozabimo vključiti lesenih izdelkov, saj ti še posebej pripomorejo k toplini v domu.

Najpomembnejša božična dekoracija je seveda božično drevo, ki bo v prazničnem času postalo središče našega doma. Odlična izbira je leseno božično drevo. Še posebej ga bodo veseli ljubitelji modernističnega dizajna, saj daje minimalističen pa vendar topel vtis. Božična dekoracija bo na lesenem božičnem drevesu prišla še toliko bolj do izraza, saj je na njem vsak okrasek viden z vseh zornih kotov. Okrasimo ga lahko le z lučkami ali le z okraski iz naravnih materialov. Okraski iz rdečega in belega filca ga naredijo naravnost čudovitega. Dobro se obnesejo tudi bleščeče novoletne krogle različnih barv. Ne pozabimo pa, da se je za pravi estetski učinek božičnega drevesca bolje držati pravila »manj je več«.

Božična dekoracija ne sme manjkati niti na mizi v jedilnici, ki bo gostila praznične pojedine in kjer sprejemamo nam drage goste. Jedilna miza bo zasijala z okrasjem v obliki zvezde, ki mu dodamo borove storže in bleščeče okraske. Zvezdnati okras položimo na rdeč namizni prt in tako okrasimo sredino mize. Praznično večerjo lahko popestrimo tudi tako, da jedi postrežemo na lesenih deskah, suhe mesnine pa narežemo z leseno salamoreznico.

Privlačna božična dekoracija so tudi božični venčki. Ko povabimo goste v svoj praznično okrašen dom jim izrečemo dobrodošlico že na vhodu, tako, da na vhodna vrata obesimo čudovit božični venček. Izdelamo ga lahko skupaj z otroki iz naravnih materialov, ki smo jih našli v bližnjem gozdu. Božični venček bo popestril tudi prazno steno na hodniku ali prostor nad kaminom.  

Božične okraske razporedimo tudi drugod po hiši ali stanovanju. Ravno ti bodo v našem domu ustvarili praznično pravljico. Uporabimo različne okrasne blazine in tople odeje, lutke kot so škrati z rdečimi kapicami ali bele vile, okraski in lučke v večjih steklenih posodah. K toplemu in svečanemu vzdušju prispevajo tudi svečke, svečniki, in lanterne. V bližini doma lahko naberemo tudi nekaj brezovih vej in jih z malo truda in nekaj domišljije spremenimo v unikatno božično dekoracijo.  Dom krasimo skupaj z drugimi družinskimi člani in tako ta čas izkoristimo za sprostitev in druženje. Naši otroci se bodo zagotovo razveselili časa, ki ga preživimo z njimi ob izdelovanju in nameščanju božične dekoracije.

Moderna božična dekoracija

Inovativna lesena božična dekoracija ustvarjena za vse tiste, ki cenite toplino lesa in eleganten dizajn v svojem domu.

DELI OBJAVO:

Shopping Cart